Search
Close this search box.

*Members only area

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - WORKSHOPS

«Ώρα μηδέν» στον ενεργειακό πόλεμο Ρωσίας – Δύσης

Μοιράσου το

Σε μια «απροσδόκητη» κίνηση, η ρωσική Gazprom αποφάσισε να μην επαναλειτουργήσει τον αγωγό Nord Stream 1 , επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα. Κανονικά ο αγωγός επρόκειτο να επαναλειτουργήσει στις 03.00 (ώρα Ελλάδος) σήμερα , μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων τριήμερων εργασιών συντήρησης. Φεύ! Η Gazprom, ανακοίνωσε το κλείσιμο επ’ αόριστον του αγωγού αφού διαβεβαίωσε ότι εντόπισε διαρροές πετρελαίου στη μόνη ενεργή τουρμπίνα του και η επισκευή της «είναι δυνατή μόνο από εξειδικευμένη εταιρεία».
Η ανακοίνωση της Gazprom ήρθε λίγες ώρες αφότου η G-7 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησαν να επιβάλουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποστήριξε την επέκταση του μέτρου στις εισαγωγές φυσικού αερίου. Η ανακοίνωση προσθέτει νέα αβεβαιότητα στο μέλλον στον εφοδιασμό της Ευρώπης με αέριο και φυσικά εξόργισε τις Βρυξέλλες, οι οποίες κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι καταφεύγει σε «ψεύτικα προσχήματα»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διαβάστε περισσότερα

Σαρωτικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων

Ειδική επιχειρησιακή δράση υλοποιήθηκε απο τη υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου Με τη