Search
Close this search box.

*Members only area

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - WORKSHOPS

Προϋπολογισμός 2022: «Υψηλές πτήσεις» για τα έσοδα τον Ιούνιο – Η …προωθητική δύναμη

Μοιράσου το

Οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ έδωσαν ώθηση φορολογικά έσοδα και ενίσχυσαν τα κρατικά ταμεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τον Ιούνιο τα έσοδα από φόρους ήταν αυξημένα κατά 799 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο φτάνοντας τα 4,1 δισ. ευρώ  ενώ το α΄ 6μηνο του έτους καταγράφηκε αύξηση κατά 3,6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 6.552 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 7.981 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2022 στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διαβάστε περισσότερα

Μακιαβέλι: Έμαθε να επιβιώνει, πριν μάθει να κατακτά – Ο άνθρωπος πίσω από τον «πολιτικό αμοραλιστή»

Παρακολούθησε την πτώση της δυναστείας των Μεδίκων, τον θάνατο στην αγχόνη και την πυρά Ιερώνυμου Σαβοναρόλα και την άνοδο της Δημοκρατίας της Φλωρεντίας, στην οποία

Καρέλιας: Το «χρυσωρυχείο» της Καλαμάτας, το ταμείο των 700 εκατ. ευρώ και η Νο.1 πρόκληση

Διαθέτει ενδεχομένως το μεγαλύτερο ταμείο σε όλο το Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας μια ρευστότητα (ταμειακά διαθέσιμα, τοποθετήσεις σε ομόλογο, καταθέσεις κ.α.) της τάξης των 700 εκατ.